Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 15 april 2009

Anteckningsböcker

Av Kvasthilda - 15 april 2009 10:51


Jag ÄLSKAR anteckningsböcker! Vet inte varför men är helt begeistrad i konceptet. En liten eller stor bok att samla tankar i. Man kan ha dem till att föra dagbok, samla recept, kladda i, rita i, föra notbok eller kassabok. Man kan skriva dikter. Mina köps oftast bara FÖR ATT :-) Det finns vissa guldgruvor för anteckningsböcker. Det finns bokhandlare som för kontorsmaterial (existerar inte i Kiruna och Domus/COOP ska snart lägga ner butiken i Centrum - då har vi INGEN bokhandel alls) och med det roliga böcker. Andra ställen är Åhléns, Indiska och andra presentbutiker. Vi har ingen av de ovan namngivna butikerna i Kiruna! Det finns tre butiker jag vill ha hit. Förutom Åhléns och Indiska, är det Kapp-Ahl. Den ska visst hit och gästspela igen sägs det! Fanns här en gång under 90-talets första hälft. Nu funkar ju stora klädkedjor på det viset att de slaviskt följer almanackan. Vårkläderna dyker upp i februari/mars. Då har vi fortfarande svinkallt o en massa snö och ingen tänker på att köpa korta kjolar och linnen... De la ner efter några år, men det var kul så länge de fanns här. Fanns ju en del billiga baby/barnkläder att välja på. Annars har vi bara dyra märkesbutiker! Nåja, tebax te anteckningarna!


Hade några anteckningsböcker liggande i närheten men detta är långt från alla jag har.


En gång samlare, alltid samlare... :-) Försökte leta fram de två regnbågsfärgade jag vet att jag köpte, med snabela på framsidan (@). Har kanske gett bort dem. Tänkte att en av dem kunde blir perfekt att skriva ner det som faller mig in och senare utvecklar sig till ett blogginlägg... Många idéer som rullar runt. Jäkla Persilja som fick in mig på detta. Hinner inte med fejsen längre ;) Nej då. Älskar dig ändå!


Lite fler/närmare bilder:


Röda och knallrosa hjärtan. Däremellan hjärtan och prickar i silver.


Ett litet blädderblock med plastomslag. Rosa med vita prickar och rött rosentryck. Ljuvlig! Åhléns antar jag.


En liten duo från Åhléns (ca A6-format). Svamparna är väl bara såååå söta??


Den här följer mig på loket. Har antecknat lite säkerhetsgrejer i den. Lite kul va? Tänkte ha den till oegentligheter (Balisfel, Kör mot Stopp, Renpåkörningar o annat som kan hända). Den är ganska stor (18-20 21 cm hög) men tunn.

Noterat 25/4: Köpt på ÖB av alla ställen. (såg en idag igen, fast med stjärna ist för hjärtat)


Hög o smal Journal-bok från ICA. Köpte några åt kottarna men de har sina egna idéer om hur o var de ska anteckna saker, så mamma fick behålla dem.


En till ICA-journal (mellantjejens, som hon inte tog emot). Insidan:

Finns i flera färger. Har köpt en orange till sonen. Han ÄLSKAR orange!


Min receptbok. Aprikos jordgubbar och stilistiska blommor. Tror den är köpt på Indiska! Så längesen.

Jag svor att min receptbok aldrig skulle bli fettig o kladdig, som mammas.


... Se hur den föresatsen kan gå...


Eventuellt blir det här min bloggtankebok.... Älskar den bulliga formen på omslaget. Stoppad med nåt. Svart botten med blommor i vitt o rosa o olivgröna inslag.

Den har inga ränder utan är bara grå. Plats för fritt tänkande. Fast jag är mer en linjemänniska än fritt fabulerande. Faktiskt.


Samma mönster, fast med vit botten. Det här är E-pigans receptbok, där hon samlar gamla familjerecept o annat som faller henne i smaken. Hon föredrar den spiralbundna modellen, framför vanlig "bokbindning".


Sen måste man ju ha pennorna nånstans också... Förutom alla burkar och muggar och krukor som hyser pennor av allehanda slag, är detta mitt lilla resefodral. Rosa plast med två dansande nallar. Urlöjligt urgulligt.

 
 
Ingen bild

Persil,ja

16 april 2009 08:23

Jääädrar vilken skrivklåda du lider av! :D hahaha! Jag var likadan i början. (ööööh, är fortfarande...)
Ännu en sak jag inte visste om dig. Anteckningsbokssamlare. Jag har också en del såna. En tom bok känns rogivande på nåt sätt! Svamp och prick från Åhléns har jag också. Vem kunde motstå? Fast jag gav nog bort dem efter ett tag till någon tös som fyllde år...

 
Ingen bild

Kvasthilda

16 april 2009 10:00

Ja P, om jag fick ha min skrivklåda ifred.... Maken är skiiiitsur. Tycker att jag tar mer tid från honom. Glöm det. Tar tid från annat jag brukar göra på datorn!
Och skrivklådan håller i sig så länge jag har nåt att berätta. Än är det mycket att plocka i. Har ju slutat med de flesta av mina mailing-grupper och annat och utlopp för vissa saker, måste man få.

De är perfekta att ge bort, de där små pryttlarna. Köpte alltid en massa saker på Tiimaari när man kom åt en sådan. Barnen sprang på kalas till höger och vänster och det var bra att ha sån't tillhands. Har fortfarande lite småsaker kvar från den tiden .

 
Maria-Thérèse

Maria-Thérèse

25 april 2009 12:35

Jag vet hur det känns :) :) Har lådor fulla av böcker - och lådor fulla med fyllda böcker.
I mitt fall är det så illa att jag startat företag som tillverkar anteckningsböcker - alltså, det är jag som gör böckerna med mina fotografier och collage som omslag. Jag gillar inte böcker med ränder så jag började göra egna med blandade blad, mer färgstarka.

här är jag: www.afiori.com

http://www.afiori.com

 
Ingen bild

Kvasthilda

25 april 2009 19:11

Maria-Thérèse,
vilka underbara böcker du gör! Tittade in som hastigast när jag godkände din kommentar men hann inte titta runt desto mer då.

Tack för kommentaren!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Lördag 27 april 10:53


Mmm. I väntan på?rå:

Av Kvasthilda - Lördag 27 april 10:35


Ahh. Bloggen är tillbaks. Den låg nere igår och så även idag på morgonen. Jag befinner mig på en plats där kryssblogg inte låter sig göras. H A D E kunnat ta med mig Lapptoppen men det blev så hastigt och lustigt och den var inte det enda jag ?kunde...

Av Kvasthilda - Lördag 27 april 09:00


  Eget tema nr 20 Tussilago 118/366         Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Fredag 26 april 09:00


  Tema nr 3 Alldeles nyss 117/366   ... klev jag ur mitt lok och lämnade det för lossning av det jag för dagen hade med mig i vagnarna.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommenter...

Av Kvasthilda - Torsdag 25 april 09:00


  Tema nr 91 Genomgående 116/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<<
April 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards