Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 2 maj 2009

böcker

Av Kvasthilda - 2 maj 2009 12:00


Jag har som barn slukat kilovis med böcker. Satt alltid och läste nånting. Mest från Wahlströms Ungdomsböcker-serier. De med röda eller gröna ryggar. Röda för tjejer o gröna för killar. Brydde mig inte så mycket om den biten. Läste det jag gillade. 

Älskade dock de rödryggade Kittyböckerna över allt annat och läste böckerna om Mary-Lou av samma författare/pseudonym, Carolyn Keene. Hade en massa Kitty-böcker! Mysterium, deckare. Tvillingdeckarna läste jag. De hade gröna ryggar! Hade inte så många av dem. Tokiga upptåg.


Ett år fick jag en stor och tung låda i julklapp av mamma. Massor med böcker! Det var att tiotal eller fler böcker. Var inne i en ny period just då och det var Dante. En galen kille som löste mysterium med sina vänner. Har försökt få min son att läsa dem, men han är inte intresserad. Sen är väl språket inte direkt anpassat efter ungar av idag. Lite gammeldags. Sjuk humor. Invecklat. Kanske inte det bästa att sätta i händerna på en kille som egentligen inte gillar att läsa. Fast han har slukat några böcker. Det är så kul att se honom så totalt absorberad av en bok. Min annars dataspelande kille.


Jag läste hästböcker. Hade några favoriter. Pampas hette en minns jag. Handlade om en liten prärieponny. Kommer inte ihåg desto mer, men jag vet att jag läste den några gånger och ryggen släppte till slut. Sned o vind.

Maria, böcker om en hästtjej.


Biggles läste jag aldrig, men min lillebror hade massor.


Mitt första jobb efter gymnasiet var på ett boktryckeri. Just det tryckeri där Wahlströms Ungdomsböcker gjordes!


Idag läser jag isländska deckare, amerikanska romaner, svenska deckare/romaner och förstås böckerna om Harry Potter och Twilight-sagan. Just nu har jag en Charlaine Harris väntande i köket, Dead Over Heels. Boken är den fjärde eller femte om Aurora Teagarden som huvudrollsinnehavaren så romantiskt heter. Roe är själv betydligt mindre romantisk än vad hennes namn antyder. Ett mysterium om en bibliotekarie som bokstavligen får en man i huvudet. Nej, hon räddar livet på sin gräsklippande livvakt som håller på att få honom i skallen, där på tomten en solig eftermiddag. Några få kapitel kvar.



Väntar på Charlaine Harris nästa bok i serien om Sookie Stackhouse. Kommer snart ut! Inte i Sverige, eller på svenska inom en snar framtid, men den kommer snart att kunna beställas i originalspråk, från nån webbokhandel.


 
 
Elisabeth

Elisabeth

2 maj 2009 18:42

Kitty-böcker har jag läst en del, även bl.a Fem-böckerna av Enid Blyton. Minns att jag fick låna en del och åtminstone 5-böckerna läste jag kanske allihop, men jag gillade verkligen Kitty också.

http://elisannw.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Kvasthilda

2 maj 2009 18:49

Fem-böckerna, ja! De har jag också läst. Några i alla fall :-) Spännande. O den lilla hunden de hade. De gjorde en TV-serie på/om/med dem också. Minns inte när, om det var sen mina barn började se TV. Antagligen tidigare.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Söndag 5 maj 09:00

  Eget tema nr 24 Hinder 126/366   En form av färist. I södra delar av landet läggs dessa sk pyramidmattor där det kan tänkas att folk genar, eller tar sig in i spårområdet. Min killgissning i våra trakter är att inga djur ska ta sig förbi vi...

Av Kvasthilda - Lördag 4 maj 11:21

Sitter mellan tåg och har några timmar att slå ihjäl, så lite kryssblogg fungerar idag. Annika. I sedvanlig ordning för mycket ordbajseri och virriga kommentarer. Saknar låttitlar där de kan ges, även om de flesta är självskrivna. Man känner sig aldr...

Av Kvasthilda - Lördag 4 maj 09:00


  Tema nr 260 Se på TV 125/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Fredag 3 maj 09:00


  Eget tema nr 23 Blått hus 124/366   Fortsätter på gårdagens blå tema. Det här huset inhyste en butik i källarvåningen med diverse suspekta, eller tja... ekivoka artiklar. Minns inte namnet på butiken, den försvann nån gång under Covid-åren....

Av Kvasthilda - Torsdag 2 maj 09:00


  Tema nr 295 Strålar 123/366   Solen ger dubbel halo kring Nakeri.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards