Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 4 maj 2009

brandrök, mandlar & marsvin

Av Kvasthilda - 4 maj 2009 07:19


Fy för den lede. Somnade sent igår kväll. Var uppe lite för länge för att det ska vara hälsosamt. Hade väl varit bra om jag sen fått sova hela natten, tills det klockslag jag begärde av min mobil. Men Icke sa Nicke. Vaknade av min granne ovanpå (har bara en granne i huset så det senare var självskrivet) som inte dansar på moln när han rör sig. Rör sig mer som en hjord upprörda zebror. Klampar och frustar.

När jag låg där i min halvdvala, känner jag så att det luktar brandrök. Sover med öppet fönster och helgens majbrasor kan inte ha brunnit ut - eller så har nån pappskalle fått för sig att elda skräp eller nåt. Hur som haver for röklukten rakt in i vårt sovrum och det rent av stack i näsan. Försökte sova. Hopplöst.

Sen kom maken hem efter nattens fiskeresa. Kikade på klockan. En dryg timme kvar. Aaarrrrgggggggghh!


Somnade in igen, nånstans där emellan tiden maken kom hem o klampade runt i lägenheten och det att han till sist gick o la sig. Vi har hallen mellan kök och vardagsrum utanför sovrumsdörren - OCH trapphuset på andra sidan - med grannens träskosteg, vare sig han har mjuka sulor eller inte... Kliver till sist upp. Äter frukost och väcker E-pigan. Som har ont i halsen IGEN! Varför tar det aldrig slut?? Inte nog med att tjejen har svårt att ta sig till skolan i vanliga fall, blir ju inte bättre av en kvardröjande halsinfektion. Som sagt. Två penicillinkurer såhär långt. Lutar åt att det blir operation till sist. Läkarna måste göra nåt åt det där.

Junior ligger i sin säng o sover o harklar sig. Ont i halsen o snuvig.


Äldsta flickan svär över sina marsvin som håller på att bråka konstant. Går inte att dela på dem o går inte att ha dem ihop. Hade hon haft en granne med ormar hade de nog gått den vägen för länge sen. Killarna har nån underlig pubertetsgrej för sig, så gamla de är.


O nu ska jag iväg för min sista JTF-utbildning. Koncentrera mig på viktiga saker som säkerhet för att jag ska få köra tåg efter sista maj. *puh*


Nåja, solen skiner i alla fall. En ljuspunkt i livets tillvaro!

 
 
Charlotte

Charlotte

4 maj 2009 10:05

Vad häftigt att köra malmtåg, ska sanningen fram har jag aldrig i hela mitt liv skådat ett sådant och jag har inte ens varit i Kiruna! Jag??? Som den halvnorrläning jag är så har jag inte ens varit längst upp norr, bara halvvägs.
Fy för den lede för alla dessa förkylningar som drabbar så många. Envisa är de också och vill inte ge med sig. Jag har en väninna som varit sjuk 5 gånger denna vinter, i återfall på återfall. Tack och lov och ta i trä har min familj klarat sig från denna plåga.
Hoppas kursen din går bra idag. Det där att vara mellan jobb har jag varit sedan 1993! Puh... inget att rekommendera men väljer man som man gör får man tydligen stå sitt kast.
Det där med böcker och hur folk läser sönder dem för en... just nu har jag 4 böcker på vift och jag misstänker starkt att de aldrig vandrar tillbaka till mig. Jag borde nog bli mindre noga med böcker för det är i alla fall bara bokstäver på tryckt papper.
Nu ska jag läsa vidare och lämna igen en bok till bibblan. Några sidor kvar så är jag klar!

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Elisabeth

Elisabeth

4 maj 2009 17:48

Det är henskt bör nab av olika anlednngar inte kan eller får sova ut ordentligt./ Är normalt inte förkyld ofta, men det blev tre ggr i fjol och "nästan" i november också, men den bröt inte riktigt ut. Det är skönt med ljuspunkter och jag kanske kommer till Kiruna till slut. Har ju varit i Jokkmokk, så landskapet har jag ju besökt. Lite Nils Holgersson finns väl i mig, men jag kommer nog inte på en gås.Hi,Hi

http://elisannw.bloggagratis.se

 
Mia

Mia

4 maj 2009 20:05

Det är ju så jobbigt att inte få den sömn man behöver! Det som stör oss mest här, är katten som är som galen när vi inte är hemma och sover båda två (vi jobbar natt med jämna mellanrum). Är man ensam hemma med henne, travar och vandrar hon runt och över en i sängen hela natten, buffar och ska gosa... Men det får gå, jag är glad över att vi har ganska tysta grannar! Tack för besöket hos mig!

http://winyan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Lördag 27 april 10:53


Mmm. I väntan på?rå:

Av Kvasthilda - Lördag 27 april 10:35


Ahh. Bloggen är tillbaks. Den låg nere igår och så även idag på morgonen. Jag befinner mig på en plats där kryssblogg inte låter sig göras. H A D E kunnat ta med mig Lapptoppen men det blev så hastigt och lustigt och den var inte det enda jag ?kunde...

Av Kvasthilda - Lördag 27 april 09:00


  Eget tema nr 20 Tussilago 118/366         Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Fredag 26 april 09:00


  Tema nr 3 Alldeles nyss 117/366   ... klev jag ur mitt lok och lämnade det för lossning av det jag för dagen hade med mig i vagnarna.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommenter...

Av Kvasthilda - Torsdag 25 april 09:00


  Tema nr 91 Genomgående 116/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards