Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 6 juni 2009

städdag

Av Kvasthilda - 6 juni 2009 12:26


Mitt på Svenska Nationaldagen har vi städdag. Svinkallt och blåsigt. Än. Och hela kvarteret är ute o rör på sig. Utom jag, Jag skiter i det. Grannen kan ta en jävla kratta o gå ut. Jag får städa tvättstugan efter honom varenda gång han tvättat. Tvättmedel i sköljmedelsfacket. Vi har allergiker här. Försöker undvika allt sån't i sköljen. Torktumlaren är alltid full av ludd o katthår.  Han städar ALDRIG. Jo, sin lägenhet. Den är kliniskt ren. Från prylar och damm på golv i alla fall. Katthår i möbler måste det vara då han ärvt sin dotters feta katthona efter att hans hundar blivit gamla och gått bort. Den kattan ser gravid ut jämnt. Stor som ett hus (som husse). Men kattan har samma dampryck som vår Neo. Jag hörde henne rusa genom lägenheten häromnatten när jag låg vaken o läste.

Vi har kvarterets största gräsmatta. En helvetes massa löv att kratta. O jag skiiiiter i're. Faktiskt. Tyvärr kan jag inte låtsas jobba natt för lappungarna kom just in o väckte upp sonen.

"Sover han?? Är det eftermiddag??"

"Jo, för er är det eftermiddag."

Hmmm, konstig kille tycker de. Fast de fick upp honom!

Nu vill en av dem gå ut o cykla o kompisen håller sig till Junior.

"Fast kom nu!" Stackars liten. Nej den här killen naglar sig fast och hans kompis får alltid tjata och böna o be. Han gick. Ensam.

"Vad gör du på datorn?" frågade han när han kom in.

Söta ungar. De har laddat med godis åt ungarna. Mat o allsorts dricka. Möte kl 16. Årsmöte. Maken vill helst av allt hoppa av hela skiten. Ingen som engagerar sig. Vår årsberättelse har inte kommit. Det är SBC i Sundsvall som sköter allt och tjejen som är mest ansvarig för oss numer, har tydligen varit mammaledig i veckan. Ringde dit o pratade med vår "vanliga" ansvarige. Inte mitt jobb på något jäkla sätt men är man gift med ordförande får man ta på sig rollen som vice ordförande och sekreterare och allt annat som följer med. De andra jobbar så jävla dåligt. Tycker ni jag verkar sur? Jajamän. Fast killen tyckte i alla fall att det var trevligt att få en röst på mig med. Jag har ju alltid varit den som mailat honom om ditten o datten vad gäller föreningslivet. Maken har datorvirus... Är totalt datorinkompetent. Fast det börjar gå snabbare att trycka på tangenterna. Kan ju göra diverse beställningar helt på egen hand :-) Och leta bäddsoffor till stugan.


Nåja, jag fick Årsberättelsen på taskigt scannad PDF o gick till kontoret o skrev ut den. Inte i trettio kopior som vi SKA ha, utan tjugo. Resten åker i soporna i alla fall efter mötet. Och skulle nån vilja ha en egen får vi väl skriva ut en ny.


Tiotusen frågor. "Varför sätter du två luvor?" Sonen klär på sig o grannungen funderar. Huvtröja och huva på jackan - utanpå kepsen. Tröjhuvan ska in i jackhuvan innan det duger. Fast han drar ju ner huvorna innan han går. "OK", tyckte grannpojken.


Jaja, ska gå i tvättstugan.


 
 
Ingen bild

Persil,ja

6 juni 2009 20:11

Allt är sig likt hör jag! ;D
Förutom att du skiter i krattningen. Vet du att ni kan klippa med åkaren rakt över löven och det blir mumma för gräset. Det allra allra bästa gödningsmedlet. Det är vansinne att kratta! Bra va? Så mannen har blivit datakunnig!!!! Roligt! ;D Vilken stuga ska bäddsoffan till?
Känner igen tvättstugeproblemet. Fast jag fick ta rätt på äckligt bajs som förvånansvärt nog inte utplånats i tvättmaskinen. Klart man stoppar in hela bajshögen i kalsongen och hoppas på det bästa. Öööh? Så j-la skönt att slippa dela på maskin!!!!!!!
Saknar E när du skriver så levande om honom!

 
Ingen bild

Kvasthilda

7 juni 2009 00:23

Precis allt är sig likt. När flyttade ni? 07? Nej 06? FAN vad tiden går! Fotade lite bilder jag ska visa dig sen P. Håller ju på att göra backup/ombränning av alla fotoskivor och dina foton ska snart fastna på en disc också! Slänger väl in de här med. Om de är nåt att ha!
Önskar bara att jag kunde komma ner till dig snart. Om inte om vore, va??

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Tisdag 30 april 09:00


  Tema nr 288 Stad från ovan 121/366   Nu är det väl så att det aldrig varit en stad, utan mer ett samhälle, sedan länge bortplånat och nedrivet. När Malmbanan byggdes för långt över hundra år sen, fanns längst in i Rombaksbotn ett levande sa...

Av Kvasthilda - Måndag 29 april 09:00

  Tema nr 352 Vägg 120/366   En är en äkta skiffervägg, en är en tapet.       Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Söndag 28 april 19:33

Så är jag då hemma igen och har datorn för mig själv en stund. Min krysslösning med Anna Charlotta den här helgen såg ut som följer:    Vi började i Så Mycket Bättre där Amanda Jenssen tolkade Carolas Fångad av en stormvind.    Barbro Skinnar...

Av Kvasthilda - Söndag 28 april 09:00


  Eget tema nr 21 Borst 119/366   Försökte komma på något fiffigt tema till den här gula mockajunken. Det är en spårsnöröjare som tappat ett av sina borst intill ett spår på en bangård och jag kunde inte låta bli att ta en bild. Solgult o gra...

Av Kvasthilda - Lördag 27 april 10:35


Ahh. Bloggen är tillbaks. Den låg nere igår och så även idag på morgonen. Jag befinner mig på en plats där kryssblogg inte låter sig göras. H A D E kunnat ta med mig Lapptoppen men det blev så hastigt och lustigt och den var inte det enda jag 'kunde ...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards